Kiscsomagok vámkezelési folyamata,   kapcsolódó szolgáltatásaink


Ha magyar vagy Európai Uniós lakóhelyű magánszemély harmadik országos web áruházban vásárol, annak legegyszerűbb módja, ha a webáruház üzemeltetőjének a vásárláskor megfizeti a vám és áfa összegét.

Az EU-s IOSS - OSS rendszert kihasználva a web áruház összevontan vallhatja be és fizetheti meg a beszedett összegeket "egy lépésben".

A web áruház a csomagot átadja (vagy szervezi az átadást) a harmadik országos szállítmányozónak. A szállítmányozó feladata az IOSS-OSS rendszerben bejelentett csomagok szállítási folyamatának szervezése a megrendelőig, melynek része az Európai Unióban a vámkezelés is.

Ebben a szállítmányonként nagy tömegű és szakmailag speciális tudást igénylő folyamatban tudunk hatékony és gyors szolgáltatást nyújtani.

2021-ben az Európai Uniós irányelvek alapján a Magyar Vámhatóság létrehozta a csomagok tömeges vámkezelésére alkalmas elektronikus felületet, melyhez a csatlakozást megfelelő engedélyek és szoftver birtokában lehetséges.

A vámkezelések során a Vámhatóság fizikai ellenőrzést tart, melyhez a közreműködőnek a bejelentett csomagokból a vizsgálatra kijelölteket ki kell választani és be kell mutatni.

Cégünk (a komplex fejlesztése részeként) felépített egy Csomag Feldolgozó Központot, mely óránként 3000 db egységet tud kiválogatni és a vámkezelésre bemutatni.

A vámkezelésekhez kapcsolódó valamennyi feladatot el tudja látni cégcsoportunk, így biztosított az egységes és magas szintű szolgáltatás az EU-s belépéstől az ügyfélig.